Conacul Lebedelor

"Conacul lebedelor" este un proiect care urmareste gasirea unui echilibru perfect intre modernizare
si pastrarea unui mediu propice desfasurarii activitatilor lebedelor.

Concluzie

Odata cu aparitia omului, creatia cea mai complexa a naturii, ciclul vietii a fost desavarsit. Omul, fiinta inteligenta, a determinat continuu modificari profunde ale mediului natural, unele percepute astazi neplacut. In anumite zone a distrus armonia cadrului natural in care trebuie sa traiasca; astfel, raurile sunt lipsite de pesti, pantele sunt erodate, dealurile dezvelite de podoaba naturii, desertul se extinde, stresul si smogul domnesc in marile orase. Prin interventiile sale asupra ecosferei, omul a modificat esential mediul natural in conformitate cu cerintele sale. Pentru a putea supravietui, el trebuie sa se integreze armonios in mediul sau natural si sa se supuna legilor care guverneaza ecosfera.

De aceea noi , locuitori din Falticeni cu ajutorul autoritatilor locale putem aduce un beneficiu acestor pasari regale,oferindu-le in fiecare an un mediu perfect pentru ca ele sa isi reimprospateze puterile in drumul lor spre sudul continentului. La fel cum natura reprezinta un spatiu in care noi, oamenii, gasim liniste, relaxare si puterea pentru a merge mai departe, asa si noi trebuie sa stim sa oferim mai departe aceste lucruri, pentru ca totul, pana la urma, se afla intr-un continuu ciclu, pe care fiecare generatie il urmeaza. Proiectul nostru constituie o initiativa a noastra, a generatiei tinere, pentru conservarea mediului in care traim, si este, de asemenea, o dovada a faptului ca ne pasa si ne dorim un oras cat se poate de bine organizat.

Lebedele din Falticeni pot fi numite si semnalul de alarma pe care il tragem autoritatilor cu privire la starea degradanta in care se afla in acest moment atat complexul Nada Florilor, cat si zona iazului Somuz, care, prin actiuni de modernizare si de ecologizare, pot deveni un punct turistic al orasului, dar mai ales un loc de relaxare pentru locuitori. Aceasta modernizare trebuie facuta in scopul pastrarii tuturor bogatiilor care se gasesc in aceasta zona, lebedele fiind principala "comoara" pe care o intalnim la ora actuala si pe care trebuie sa o ingrijim.

Asadar, putem concluziona faptul ca principal solutie pentru ca lebedele sa fie recunoscute la o scara mai mare ar fi promovarea si protejarea acestui areal .Consideram ca venirea lebedelor reprezinta un factor major in promovarea turistica a orasului si dorim ca autoritatile sa acorde o importanta deosebita acestui aspect.

Iazul Nada Florilor din Falticeni